Over ons

Lees over onze zorg.

Het is een grote stap wanneer u genoodzaakt bent om zorg aan te vragen. Iedereen wilt zelfstandig zijn en de regie over zijn of haar leven behouden. Wij begrijpen dit als geen ander. Wij vinden het belangrijk dat u zelf bepaalt op welke manier en wanneer u zorg wilt hebben. Wij gaan uit van uw eigen kracht en daarbij zorgen we dat u de regie behoudt. U staat bij Zorg naar Wens centraal.

Stichting Zorg naar Wens is een organisatie die graag luistert naar uw wensen. Daarom proberen we ervoor te zorgen dat u niet steeds verschillende zorgverleners thuis ontvangt. Het is namelijk prettig om een vaste zorgverlener te hebben waarmee u een band kunt opbouwen. Wij streven ernaar dat de ondersteuning en hulp die geboden wordt aansluit bij uw persoonlijke vragen en wensen.

Wilt u weten of u (nog) recht heeft op zorg, wilt u gebruik maken van onze zorgdiensten, of heeft u een specifieke zorgvraag? Schroomt u dan ook niet om contact met ons op te nemen. Wij denken graag met u mee.

Missie

Met ons gedreven en vakkundig team van verpleegkundigen en verzorgenden leveren wij dagelijks (nacht)zorg aan cliënten met een hulpvraag. Omdat wij onze cliënten, hun mogelijkheden en omgeving alsmede de professionele kaders goed kennen, passen wij onze zorg daarop aan.

Wij bieden zorg naar wens van alle betrokkenen.

Visie

Elk individu is volwaardig onderdeel van de maatschappij. Daarom heeft iedereen met behoefte aan zorg, ook recht op passende en kwalitatief hoogstaande zorg. Een tevreden cliënt met een glimlach is waar wij het voor doen. Uw wens is onze zorg.

Kernwaarden

  1. Kwalitatieve thuiszorg in uw eigen taal.
  2. Resultaatgerichte ondersteuning en zorg. Hierbij staat de verbetering van de zelfredzaamheid centraal.
  3. Thuiszorg afgestemd op uw persoonlijke wensen en voorkeur. Hierbij houden we rekening met uw omgeving, cultuur, taal, religie en nationaliteit.
  4. Belang voor respect, detail, begrip en vooral een luisterend oor.
  5. Laagdrempelige en wijkgerichte zorg.
  6. Zorgverlening uitsluitend door gekwalificeerde en professionele personeel.
  7. Zorg wanneer u nodig heeft, zonder wachttijd.

Doelgroepen

Ons doel is om u (te ondersteunen) een zo volwaardig mogelijk zelfstandig en onafhankelijk leven te laten leiden. En dan maakt het niet uit of u psychische, lichamelijke of sociale beperkingen heeft. Wij zijn er voor ouderen en zorgbehoevende (jong)volwassenen in Zuid-Holland, met specifieke expertise in cultureel diverse en moeilijk te bereiken doelgroepen.

Medewerkers

Wij geloven dat tevreden medewerkers voor tevreden cliënten zorgen. Dit doen wij door iedereen, collega’s en cliënten, te behandelen zoals we zelf behandeld willen worden. Stichting Zorg naar Wens is ook voor onze medewerkers een warm thuis. Al onze medewerkers hebben een maatschappelijke en/of medische achtergrond. Ook worden onze medewerkers regelmatig bijgeschoold.

Werkgebied

Wij werken met kleine teams bestaande uit (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden. Zo bent u verzekerd van vertrouwde gezichten. Onze teams zijn goed op de hoogte van de voorzieningen in uw wijk. Onze wijkverpleegkundige denkt met u en uw netwerk mee over oplossingen bij uw vragen over wonen, zorg en welzijn.

Om u zo goed mogelijk te helpen, werkt uw thuiszorgteam nauw samen met huisartsen, specialisten, apothekers, vrijwilligers(organisaties) en andere maatschappelijke en gemeentelijke instanties.

Wij zijn iedere dag van de week 24 uur per dag bereikbaar om zorg in te zetten voor een korte of langere periode in heel Zuid-Holland. Het inzetten van zorg is afhankelijk van de zorgvraag en indicatie.